категорії: музика інтерв'ю

«ТонкаяКраснаяНить»: Буде акустика!

теґи: ТонкаяКраснаяНить

TKN– Чим сьогодні займається група?

ТКН:

– Паралельно з тим, що продовжуємо готуватися до майбутніх концертів (виїзних, разових і турів), ми займаємося підготовкою нового матеріалу, який буде дуже різко відрізнятися від того, що ми робили раніше. Він буде в дещо іншій обробці, точніше взагалі без обробки. Такими ось обхідними шляхами, ми хотіли сказати, що це буде акустика. Не зовсім акустика анплаг, тобто там будуть і барабани, і бас, але ніяких примочок, ніяких екстремальних вокалів і так далі.

 

– І коли можна буде послухати результат?

ТКН:

– Ой ... коли все придумаємо, почнемо запис ... напевно, запишемо все і тоді відповімо на це питання. Ми боїмось поки загадувати. Звучання для нас нове, в якійсь мірі, ми вчимося заново грати – спокійна музика незвична.

 

– А як вам здається, в якому місті публіка любить вас найбільше?

ТКН:

– Мінськ ... (пауза). Ну не зовсім ... Так, це компрометуюче питання (посміхаються). Як би ми не відповіли, якесь місто образиться. Не було такого міста, де взагалі ніхто не прийшов на концерт. Та й помідорами в нас не кидали (сміються). Люди ходять до нас! У маленьких містах їх число менше, а в Києві, Мінську, Москві – більше народу і там, природно, підтримка сильніше, що нам приємніше.

– А в якому місті ви б хотіли жити?

Женя (вокал):

– Пітер!

Антон (барабани):

– Харків!

Слава (гітара):

– Я б нікуди не поїхав.

Діма (гітара):

– А я б ... у Прагу поїхав (сміємося).

– Де б ви хотіли виступити: у лаунж-барі або на великій сцені?

ТКН:

– І те, і те добре, просто це різне. Ось якщо брати наші подальші плани на акустику, припустимо, то це буде набагато приємніше слухатися і набагато краще сприйматися в затишних місцях, де глядач до нас ближче.

– Скільки часу у вас йде на самовдосконалення, в плані музики?

ТКН:

– Як почали грати, так і вдосконалюємося (посміхаються). Досконалості ж немає межі і ми з кожною репетицією, з кожним концертом ... все вчимося, вчимося ...

– Чим окрім музики ви займаєтеся в повсякденному житті?

ТКН:

– Ледарюємо (сміються). Ні, ну ми працюємо, звичайно, працюємо.

– А хто ким?

ТКН:

– Всі, так чи інакше, пов'язані з Інтернетом. Більша частина групи працює в IT-сфері, інші в сфері продажів.

– Яку ви здобували освіту?

ТКН:

– Більшість технарі, причому, закінчували один і той же ВУЗ, в один і той же час. Власне там і народилася група.

– І який це був ВУЗ?

ТКН:

– Харківський Національний Університет Радіоелектроніки. Пам'ятаємо, любимо, сумуємо (сміються)!

 - Звідки черпаєте натхнення?

ТКН:

– Звідусіль. Абсолютно! Настрій, якісь враження, події, люди – це все, так чи інакше, впливає, якщо не на створення музики в даний конкретний момент, то на підсвідомість, що потім виливається ... в те, у що виливається.

– Які музичні групи ви б назвали зразковими?

ТКН:

– Для нас складно назвати когось конкретно, оскільки всі учасники групи слухають абсолютно різну музику. Особливо в різні періоди ... взагалі, сьогодні можемо слухати важку групу, тиждень поспіль, а потім перейти на інший стиль і слухати, наприклад, Lady GaGa. У нас немає ідеалів, під які ми рівняємося. Ми ніколи нікого не копіювали, ні в кого не крали ... і не будемо!

– Опишіть свою творчість в трьох словах.

ТКН:

– Ми граємо метал (сміються).

– Опишіть своє коло спілкування.

ТКН:

– Це і музиканти, й ті з ким ми познайомилися в університеті, і ті з ким познайомилися в школі, і просто друзі. Не обов'язково наше коло спілкування повинно бути «якимось там». Хоча, звичайно, його визначають інтереси людини, але чітких рамок немає.

– Розкажіть, як виникають назви ваших альбомів?

ТКН:

– По-перше, ми давно поставили собі за правило не називати альбоми на честь якоїсь із пісень. Так робить більшість і це не цікаво. Ось з останнім альбомом, у нас ідеологія намалювалася, і ми спробували її об'єднати з власними відчуттями в назві. Вийшло дуже двояко – «Друге Я», як опис альбому і як другий альбом. Зовсім інші інструментальні моменти, що відрізняються від попереднього, інші тексти, загалом – наше друге Я. Хтось після цього приписує нас до Арії, що абсолютно не образливо, насправді (сміються).

– Чому ваше EP називається «106»?

ТКН:

– Все просто, «106» – це темп однієї з пісень

– Хто у вас лідер в гурті?

ТКН:

– У нас немає такого поняття, кожен в чомусь лідер. У сфері контактів з громадськістю, ось у нас Славік. Є людина, яка займається організацією концертів (вірніше, один, який, займається організацією концертів в Україну – це Влад Ляшенко і другий, який, займається організацією всіх інших концертів – Володимир Сухов).

– Якби ви не стали музикантами, яке хобі ви б обрали?

ТКН:

– Ну, Тоша, ти б став пожежником (сміються)? Насправді, ми про це не думали, у кожного є робота крім проекту і цього вистачає.